La Unipau celebra 40 anys d’educació per la pau i la justícia global

El 6 de juliol farem la festa dels 40 anys amb l'objectiu de reunir totes les persones que han participat i participen de la Unipau

La Unipau fa 40 anys

La Unipau ja hem engegat aquest nou any amb amb la presentació de les activitats previstes pel 2024, en què fem fa 40 anys d’educació per la pau i la justícia global. Hi han participat la Gemma Aristoy (regidora de Drets Socials, Feminismes, Igualtat i Cooperació), la Neus Sotomayor (presidenta de la Unipau) i l’Arés Perceval (directora de la Unipau).

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) va néixer l’any 1984 amb l’objectiu de crear les condicions i facilitar les eines necessàries per a la formació, el debat, l’intercanvi d’opinions i experiències sobre conflictes i construcció de pau. Aquesta neix arran d’una iniciativa de Frederic Roda Pérez (del que aquest any fa 100 anys del seu naixement) i Arcadi Oliveres a través de l’Institut Víctor Seix de Polemologia i d’Adolfo Pérez Esquivel, Premi Nobel de la Pau. Actualment, té un patronat del qual Neus Sotomayor és la presidenta i Pérez Esquivel, el president honorífic. L’Ajuntament de Sant Cugat també va apostar pel projecte des dels inicis.

Al llarg d’aquests 40 anys, hem anat incorporant i implementant nous projectes, a més a més del Curs d’Estiu, com ara els Seminaris d’Hivern de Pensament per la pau o les Nits temàtiques. El projecte educatiu de la Unipau també ha anat creixent a través del projecte Teixint Xarxes i la Biblioteca Humana i amb la recent creació del Congrés de Joves per la Pau, que enguany es durà a terme la 2a edició. La Neus Sotomayor, presidenta de la Unipau, ha afegit: “Estaria bé dir que ja no necessitem una universitat tan concreta en la construcció de pau, però la realitat és que és cada vegada és més necessària”.

La Gemma Aristoy, regidora de Drets Socials, ha destacat la importància del treball de la Unipau: “Sant cugat som una ciutat privilegiada amb el naixement, el creixement i l’arrelament de l’entitat. Parlar de la Unipau és parlar de compromís i inquietuds amb les activitats i projectes que han anat desenvolupant al llarg d’aquests 40 anys”.

El 6 de juliol se celebrarà la festa dels 40 ANYS de la Unipau amb l’objectiu de fer un espai de trobada per a totes les persones que han participat i participen de la Unipau, ha dit l’Arés Perceval.