HISTÒRIA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

La Universitat Internacional de la Pau – Unipau – va néixer l’any 1984 amb l’objectiu de crear les condicions i facilitar les eines necessàries per a la formació, el debat, la reflexió i l’intercanvi d’opinions i experiències sobre conflictes i construcció de pau. 

La Universitat neix arrel d’una iniciativa de Frederic Roda Pérez a través de l’Institut Victor Seix de Polemologia, i d’Adolfo Pérez Esquivel, premi Nobel de la Pau. Actualment té un patronat del qual Arcadi Oliveres Boadella n’és el President i Adolfo Pérez Esquivel el President Honorífic.

L'entitat compta amb diverses activitats i projectes: el Curs d'Estiu (monogràfic anual sobre una temàtica concreta abordada a través conferències, taules rodones i tallers en un ambient proper i distès), el Seminari Pensament per la Pau (monogràfic d'un cap de setmana celebrat anualment sobre temes des de l'eix de pau), les Nits Temàtiques (xerrades i presentacions de llibres mensuals), la Diada per la Noviolència i un consolidat projecte educatiu que compta amb diverses línies d'acció, entre les quals destaca el Teixint Xarxes (projecte d'educació per la pau destinat a joves de secundària) i el DENIP (tallers entorn al Dia Escolar de la Noviolència i la Pau). Així mateix, també atorga anualment i conjuntament amb l'Institut Víctor Seix de Polemologia el Memorial Joan XXIII per la Pau, guardó de pau més antic a Catalunya.

Som membre de: