DIADA PER LA NOVIOLÈNCIA

La Diada per la Noviolència és una activitat que la Unipau celebra cada 30 de gener en commemoració de l’assassinat de Mahatma Gandhi. Consisteix en una petita performance duta a terme a una plaça del nostre municipi, Sant Cugat del Vallès, que serveix per recordar la importància de la noviolència com a actitud personal i col·lectiva.

Així mateix, i dins del mateix marc, la Unipau celebra el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat, organitzant una activitat a diferents escoles de primària per difondre aquest missatge a través d’una experiència vivencial i artística. Podeu llegir més sobre el DENIP de Sant Cugat en aquesta pàgina.

2024

La Diada per la Noviolència de 2024 ret homenatge a la periodista palestina Shireen Abu Akleh, assassinada per l'exèrcit d'Israel durant la cobertura d'una incursió militar a la ciutat de Jenin (Palestina).
La periodista anava ben identificada amb l'armilla de premsa i, tot i això, l'exèrcit israelià la va disparar. El productor va afirmar que el primer tret no els va donar, el segon tret li va donar a ell i el tercer va matar Shireen Abu Akleh.
Els atacs contra periodistes són atacs contra la llibertat d'informació i són tàctiques planificades per amagar la realitat del que està passant.
Shireen Abu Akleh era una de les periodistes referents en àrab i va ser de les primeres corresponsals a informar des de Palestina per Al Jazeera.

 

Llegeix la notícia completa | Escolta el text de la Diada 2024

Consulta totes les edicions

Accedeix a la informació de totes les edicions de la Diada per la Noviolència.

 

Fes clic aquí!
DSC06413