29 de novembre, Dia de Solidaritat amb el Poble Palestí

Des de la Unipau hem preparat una biblioteca de recursos informatius per conèixer més sobre el conflicte

Y sin embargo AlQuds

Y sin embargo AlQuds

És un documental de la Fundació Mundubat que, a través de testimonis directes, explica la continua violació de les resolucions de les Nacions Unides des del 1967 per part d’Israel, des de la ocuparió de Jerusalén Est.

Dia Internacional de Solidaritat amb el Poble Palestí

Diana Uribe: notas de actualidad

Diana Uribe és una historiadora que a través del seu podcast analitza la història des d’una mirada crítica i profunda. En aquesta nota d’actualitat es fa un repàs pel context històric del que avui succeeix entre Israel i Palestina: com es va originar la tensió entre els dos pobles i algunes de les raons històriques que porten a l’actualitat.

Poema Dia Internacional Solidaritat Poble Palestí

Poemes: 'Yo soy de allí' i 'Sobre esta tierra'

Mahmud Darwish no només és un dels més grans poetes àrabs contemporanis sinó que és també una llegenda viva. Va néixer a Acre, d’on va ser expulsat durant la Nakba. Va ser clandestí al seu propi país i ciutadà de segona dins l’estat d’Israel.

Informe Dia Solidaritat Poble Palestí

Els murs invisibles de l’ocupació: la traçabilitat dels productes de Magal Security Systems en les cadenes de subministrament de la (ciber) seguretat a Israel i Palestina

L’observatori de Drets Humans i Empreses a la Mediterrània, té publicat aquest informe sobre Magal Security Systems, una transnacional israeliana líder mundial en sistemes perimetrals, tanques intel·ligents i sensors de detecció d’intrusos.

Dia Internacional Solidaritat Poble Palestí

Sota amenaça el dret de la població palestina a l'educació

Quines són les dificultats d’accés dels infants palestins de l’Àrea C a les escoles? En aquest petit vídeo documental s'explica que el 43% dels camins que les connecten són perillosos i l’exèrcit d’Israel demoleix les escoles amb més accés. Bimkom - Planners explica el cas de Ras At-Tin.

Dia de Solidaritat amb el Poble Palestí

Conquerir i dividir

Aquesta infografia de B'TSELEM i Arquitectura Forense és una eina interactiva que ensenya com Israel fragmenta l'estat palestí des del 1967, quan Israel va ocupar Cisjordània i la Franja de Gaza.

Dia Internacional de solidaritat amb el poble palestí

Palestina, una història essencial

En aquests temps de saturació d’informació i de difusió de notícies falses, el professor Jorge Ramos Tolosa posa llum a tot el que hauríem de saber sobre la qüestió de Palestina i Israel amb el seu llibre.

Omar Dia Solidaritat Poble Palestí

Omar

Omar és la pel·lícula sobre un jove palestí que està acostumat a esquivar les bales de les tropes israelianes que vigilen el mur del territori palestí ocupat per visitar la Nadia, el seu amor secret. Està dirigida per Hany Abu-Assad.