DENIP

TOTES LES EDICIONS

//// DENIP 2020

"Estar bé"

Estar bé és el nom del projecte del Denip 2020. Hi participen les escoles: Joan Maragall, La Floresta, Turó de Can Mates, Ciutat d’Alba i l’Olivera.

Aquest any hem partit del moviment antimilitarista que va permetre acabar amb el servei militar obligatori, i a partir d’aquí hem treballat amb dinàmiques i experiències artístiques per anar més enllà i apropar el moviment pacifista als infants. 

A partir d’aquí, hem parlat de les coses necessàries per poder viure, tant les bàsiques per la vida com les que ens permeten estar bé i desenvolupar-nos, per acabar sintetitzant el procès amb la importancia de cuidar-nos uns als altres.

//// DENIP 2019

"Som llavor"

«Som llavor» és el projecte de creació artística que s’ha dut a terme amb les escoles La Floresta, l’Olivera i Joan Maragall de Sant Cugat durant el curs 2018-19 en motiu del DENIP.

Enguany estem treballant a partir de Rigoberta Menchú i la seva tasca donant veu als pobles indígenes.

El dia 03 de Febrer de 2019, per celebrar el Dia Escolar de la NoViolencia i la Pau, es va fer una instal·lació amb la feina dels alumnes en aquest projecte de creació artística, i on també vam poder veure part del procés de treball.

//// DENIP 2018

"Tu ets un altre jo"

«Tu ets un altre jo» és el títol del projecte de creació artística que s’ha dut a terme a diferents escoles de Sant Cugat durant el curs 2017-2018 en motiu del Denip.

Enguany estem treballant a partir dels Murs, i el que va passar a Berlín el 1989. Hi participen les escoles: Joan Maragall, L’Olivera i Pi d’en Xandri.

El dia 28 de Gener de 2018, coincidint amb els actes organitzats per la Unipau per celebrar el Dia Escolar de la NoViolencia i la Pau, es va fer una instal·lació artística amb la feina dels alumnes on també vam veure part del procés de treball.

//// DENIP 2017

"Persones"

«Persones» és el projecte de creació artística que es durà a terme a diferents escoles de Sant Cugat durant el curs 2016-2017 en motiu del Denip (Dia Escolar del la Noviolencia i la Pau).

Enguany estem treballant a partir de la crisi dels refugiats i parlant sobre l’acollida. Hi participen les escoles: Joan Maragall, La Floresta, L’Olivera i Pi d’en Xandri.

El dia 29 de Gener de 2017, coincidint amb els actes organitzats per la Unipau per celebrar el Dia Escolar de la NoViolencia i la Pau, es farà una instal·lació artística amb la feina dels alumnes i també hi podrem veure part del procés de treball.

//// DENIP 2016

"Viure"

«Viure» és el títol del projecte de creació artística que es durà a terme a diferents escoles de Sant Cugat durant el curs 2015-2016 en motiu del Denip.

Enguany estem treballant a partir de l’exemple dels Hibakushas, supervivents de la Bomba Atòmica, que porten 70 anys explicant el que va passar per tot el món. Hi participen les escoles: Joan Maragall, La Floresta, L’Olivera i Catalunya.

El dia 31 de Gener de 2016, coincidint amb els actes organitzats per la Unipau per celebrar el Dia Escolar de la NoViolencia i la Pau, es farà una instal·lació artística amb la feina dels alumnes i també podrem veure part del procés de treball.

//// DENIP 2015

"Som en un mapa"

Som en un mapa és el nom d’una activitat d’educació per la pau a travès de l’art realitzada amb l’alumnat de 4t de primària de cinc escoles de Sant Cugat del Vallès: Catalunya, Joan Maragall, La Floresta, l’Olivera i Pi d’en Xandri.

L’activitat ha constat de tres tallers durants els quals s’han treballat temes com la discriminació i la reconciliació en base a la lluita de Nelson Mandlea i a través d’una proposta vivencial i artística.

Com a resultat del procés, es realitzarà una instal·lació artística amb els treballs elaborats pels nens i nenes, que es podrà visitar el dia 1 de febrer a partir de les 12h a la plaça Barcelona de Sant Cugat en el marc de la celebració de la Diada de la Noviolència de la Universitat Internacional de la Pau.

La proposta educativa ha esta dissenyada i duta a terme per Taller Triangle i la Universitat Internacional de la Pau, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat.

//// DENIP 2014

"Peu a peu"

L’any 2014, el Taller Triangle i la Universitat Internacional de la Pau, gràcies al suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, van realitzar la primera edició d’una proposta educativa i artística per a la celebració del DENIP a les escoles de Sant Cugat.

Hi van participar 4 escoles del municipi:

  • L’Escola Gerbert d’Orlach
  • L’Escola Joan Maragall
  • L’Escola La Floresta
  • L’Escola Santa Isabel