40 anys d'educació per la pau

Hem celebrat els 40 anys de la Unipau amb teatre, sopar popular i música a Sant Cugat del Vallès

Foto del sopar popular amb SCAPS de elCugatenc.

La família de la Unipau ens hem trobat a Sant Cugat del Vallès per celebrar els 40 anys de la Unipau, en el marc del Curs d’Estiu. Han estat anys plens d’educació per la pau, de conferències, monogràfics i projectes educatius que ens han permès compartir i debatre sobre la construcció de pau.

La celebració ha estat organitzada amb els Amics de Pedra i Sang, que han fet la ‘Pregària de guerra’ de Mark Twain; SCAPS Sahara, que s’ha encarregat del sopar popular; i amb l’equip de Sotasons, que han estat les encarregades de muntar els concerts de Kaïro Life i DJ Soumeya i Narjess Saad.

Història

La Unipau va nèixer amb l’objectiu de generar un espai de reflexió i debat que s’acaba consolidant amb el Curs d’Estiu, una formació anual que aprofundeix sobre un tema relacionat amb la cultura de pau. Els impulsors d’aquesta escola són Frederic Roda Pérez, Arcadi Oliveres i Adolfo Pérez Esquivel. Amb el pas del temps, la Unipau ha anat generant altres espais de pensament crític com és el Seminari d’Hivern o les Nits Temàtiques. Per altra banda, la Unipau ha construït un projecte educatiu amb el que treballem l’educació per la pau en més de 10 instituts del Vallès i portem a les aules debats i reflexions al voltant de temes com l’antiracisme, el gènere o la identitat.

 

Fotografies cedides pel mitjà elCugatenc