Categories
Uncategorized

Nit Temàtica: Ernest Cañada i Carla Izcara

La Unipau engega el nou any amb una nova Nit Temàtica, que tindrà lloc aquest divendres dia 14 de gener a les 19h. La ponència anirà a càrrec d’Ernest Cañada i Carla Izcara, membres d’Alba Sud i co-editors del llibre “Turismos de proximidad. Un plural en disputa”.

Us recordem que aquesta Nit Temàtica només es podrà seguir de manera telemàtica, en cap cas presencial. Recordeu que teniu temps fins a les 19h de la tarda de divendres per fer la vostra inscripció.

Enllaç per inscriure’s al Zoomhttps://forms.gle/rFxcuALYbpJ6NneL8

SOBRE EL LLIBRE

Les restriccions de caràcter sanitari aplicades durant la pandèmia de la COVID-19 han afectat de ple al turisme. Davant el risc de contagi per coronavirus, es van imposar mesures sanitàries per a contenir la seva expansió orientades a reduir la mobilitat i el contacte humà, la qual cosa altera el funcionament de l’activitat turística. Al seu torn, diferents expressions de turisme domèstic articulat entorn de la proximitat han guanyat protagonisme, quan tradicionalment no havien gaudit de visibilitat pública, ni d’atenció acadèmica o de suficient reconeixement en les polítiques públiques, encara que estaven àmpliament esteses com a pràctica social.

Les expressions que pot adoptar un turisme articulat al voltant dels mercats de proximitat poden ser molt àmplies, subjectes al mateix temps a múltiples contradiccions i disputes. Més que una alternativa en si mateixos, els turismes de proximitat expressen un terreny de confrontació que es veu creuat per múltiples interessos contradictoris. El que està en joc en aquesta controvèrsia és la restricció o l’ampliació dels drets d’àmplies majories en relació amb un turisme que pot veure reforçada la seva orientació més excloent o bé expressar-se en termes de major equitat, inclusió i sostenibilitat.

SOBRE ELS PONENTS

CARLA IZCARA
Tècnica de turisme a Alba Sud. Graduada en Turisme pel CETT-UB. Màster en Antropologia a la UB.

ERNEST CAÑADA
Membre d’Alba Sud i docent de la Universitat de Barcelona. Investiga entorn del treball, els conflictes soci-ecològics i les alternatives en el desenvolupament turístic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *