Categories
NIT TÈMATICA

Nits Temàtiques: Arnau Montserrat

SOBRE EL LLIBRE

Nos sobran las ideas. Propuestario para una transición ecosocial és un viatge per el saber col·lectiu que s’ha proposat viure una vida bona i digna dins dels límits i més enllà del saqueig. Però es pot imaginar quelcom així en l’horitzó de l’extinció? Les mil i una maneres de posar la vida en el centre han sigut somiades, debatudes, practicades, polides. Algunes només les hem de recuperar, d’altres es limiten a deixar de fer alguna cosa; no poques estan en marxa i altres segueixen semblant política-ficció, bloquejades per interessos poderosos. Però allà hi són, sobre la taula d’aquesta dècada crucial.

I encara que canviar de rumb serà de tot menys fàcil, tot és possible quan continuar igual ja no ho és. Només una societat no regulada per les lleis del capital pot aturar-se (perquè ja s’ha produït bastant), repartir la riquesa, fer un ús social d’un invent tècnic, rebutjar les guerres, fer bé les coses, convertir l’atur en descans o ritualitzar el viatge d’un virus com un moment de detenció radical. 

El llibre està teixit per Arnau Montserrat que es nodreix, en diferents sentits, de la Vall de Can Masdeu, un territori ecosocial sostingut per la comunitat i encaixat entre Nou Barris i la serra de Collserola. El llibre inclou una sèrie de precioses i reflexives il·lustracions de MIguel Brieva.

SOBRE L’AUTOR

Coordinador de part dels horts de la Vall de Can Masdeu. Dinamitzador del blog remenat.org i el cicle de formació Mans a la Terra, amb el qual col·labora en diversos projectes de la xarxa Ruralitzem. Consultor per a polítiques alimentàries municipalistes i en projectes agroecològics comunitaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *