Categories
NIT TÈMATICA

Nit Temàtica: Lucía Mbomío

Benvolgudes i benvolguts,

Us convidem a participar a la Nit Temàtica de març de la Unipau, que portarà com a convidada la periodista Lucía Mbomío. Mbomío parlarà sobre el seu llibre “Las que se atrevieron”. La cita serà l’11 de març a les 19h de la tarda. Es farà per NOMÉS PERSTREAMING a través de Zoom i el canal de YouTube de la Unipau. 

Enllaç per inscriure’s al Zoom: https://forms.gle/8sFpV2m2ntW9hdNz9

SOBRE L’AUTORA

Lucía-Asué Mbomío Rubio (Madrid, 1981) és llicenciada en Ciències de la Informació per a la Universidad Complutense de Madrid, diplomada en guió i direcció de documentals per l’Instituto de Cine de Madrid i màster en desenvolupament i ajuda internacional per l’Instituto Complutense de Estudios Internacionales.

Des de 2005 treballa com a reportera de televisió en programes com “Madrid Directo”, “Método Gonzo” o “Españoles en el Mundo”. També ha dirigit documentals per a la sèrie de Movistar “En Tierra de los Nadie”. Actualment és una de les cares visibles d'”Aquí la Tierra” de Televisió Espanyola.

Ha publicat dos llibres: “Hija del camino” i “Las que se atrevieron”. També ha participat en en les obres “Tranquilas. Historias para ir solas de noche”, “Metamba Miago. Relatos y saberes de mujeres afroespañolas” i “Cuadernos de Medusa. Volumen III”. 

El 2020 va guanyar el premi de comunicació de la APDHE (Asociación Pro Derechos Humanos de España) per la seva tasca d’anàlisi de la representació de les persones negres en els mitjans de comunicació, el cinema i la publicitat.

SOBRE EL LLIBRE

En aquesta obra, Lucía Mbomío entrevista a sis dones espanyoles blanques que es van casar, ajuntar o van tenir descendència amb homes negres quan el franquisme encara no havia expirat per rescatar del silenci, amb humor i amor, les seves històries mai no explicades.

Tot i que l’autora ha ficcionat els punts de vista i també algunes parts del relat amb l’objectiu que la petita comunitat equatoguineana a la qual es van unir no les reconegui, la narració destil·la veritat i innocència, la d’aquelles joves que van xocar amb la incomprensió de les seves famílies en el passat i amb la invisibilització dels seus relats. Però també destil·la coratge, ja que van tenir la valentia de caminar amb fermesa, i massa vegades soles, amb el pes de la seva decisió agafat de la mà. 

Creem termes per tancar i categoritzar accions humanes lliures i antigues com el món, parlem de parelles mixtes, d’inter o multiculturalitat, quan, per als seus fills, els seus pares només són el papa i la mama.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *