Categories
NIT TÈMATICA

Nit Temàtica: Jordi Calvo i Koldobi Velasco

Benvolgudes i benvolguts,

Us recordem que aquest divendres continuarem amb el cicle de Nits Temàtiques de la Universitat Internacional de la Pau. La ponència anirà a càrrec de l’economista Jordi Calvo i la professora i investigadora social Koldobi Velasco, que presentaran el llibre “Pacifistas en acción. Desmilitarizar, desarmar, pacificar”.

Podeu inscriure’s a la xerrada, que se celebrarà només de manera telemàtica, al següent enllaç: https://forms.gle/bR74DTKWwwQdzz5B8

SOBRE EL LLIBRE

Pacifistas en acción és una anàlisi única i imprescindible del pacifisme a l’Estat espanyol, en què apareixen les principals iniciatives, accions i lluites per la pau, el desarmament i la desmilitarització. Escrit de manera coral per referents del pacifisme i antimilitarisme espanyol, mostren no només qui som, on som i què fem, sinó que també identifiquen què ens uneix, què ens diferencia, posant en valor la diversitat de mirades d’un moviment activistes i d’organitzacions amb enormes capacitats, legitimitat i saber fer, amb capacitat de protestar i proposar. Un moviment imprescindible per comprendre la realitat política i social espanyola, que beu del moviment per la insubmissió que va expandir l’antimilitarisme per tot l’Estat, de la campanya anti-OTAN i de les mobilitzacions antiguerra amb massives expressions ciutadanes als carrers. Un moviment que avui dia continua lluitant incansable per la pau, des de la noviolència.

SOBRE ELS PONENTS

JORDI CALVO

Doctor en pau, conflictes i desenvolupament, economista i investigador sobre cultura de pau, desarmament i economia de defensa. Ha treballat com a coordinador de projectes humanitaris a Libèria, Costa de Marfil, Mauritània, Uganda, Zambia, República Democràtica del Congo, Nigèria i República Centreafricana. És coordinador del Centre Delàs i professor de relacions internacionals, conflictes armats, economia de defensa i cooperació.

KOLDOBI VELASCO

Treballadora social i objectora fiscal a la despesa militar. Professora de Treball Social a la ULPGC. Forma part d’Alternativa antimilitarista.moc, del Café despacio, de l’Associació Canaria de Economia Alternativa, d’ADNV, de REDESSCAN.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.