Nadia Ghulam rebrà el guardó del Memorial per la Pau Joan XXIII 2023, i Prou Complicitat amb Israel i Quico Gusi rebran la Menció Frederic Roda 2023

El Comitè de concessió de la Universitat Internacional de la Pau i l’Institut Víctor Seix de Polemologia ja ha decidit a qui atorguen els guardons

MEMORIAL PER LA PAU GUARDONADES

El Comitè ha acordat atorgar el Memorial per la Pau Joan XXIII a Nadia Ghulam (Kabul, 1985) pel seu treball en favor de la Pau al seu país independentment de qualsevol interès polític, partidista o religiós.  Conferenciant i escriptora,  entre els seus llibres destaca Somiant la pau, una mirada femenina al nou Afganistan dels talibans. La seva vida ha estat marcada per una guerra civil i pel règim talibà. Nadia es va fer passar per un noi durant 10 anys per poder alimentar la seva família. Va fundar l’entitat ‘Ponts per la pau’ que té per objectiu ajudar nenes i dones a Afganistan, així com facilitar la  integració  de  les persones migrades al nostre país a través de l’educació. 

Pel que fa a la Menció Frederic Roda, el comitè ha decidit atorgar-la a Prou complicitat amb Israel, la Coalició d’entitats solidàries amb el poble palestí, per la seva denúncia de la constant vulneració dels Drets Humans a Palestina i per promoure campanyes i accions no violentes en contra dels brutals atacs a Gaza per part d’Israel vulnerant el Dret Internacional amb total impunitat.   

També s’atorgarà la Menció a Quico Gusi (Badalona, 1946 – Barcelona, 2020), pacifista realista compromès amb els valors de la cultura de pau, que practicava cada dia tant en les relacions interpersonals i familiars com en la dedicació al llarg de tota la seva vida a FundiPau. No es desanimava mai quan es tractava de promoure aquests valors perquè sabia molt bé que el camí que transitava era llarg, feixuc i ple d’obstacles però que també era un camí on es recollien fruits. 

El lliurament del Memorial per la Pau serà el dimarts 19 de març a les 18h a Lafede.cat (C/Tàpies, 3-4).