Memorial Joan XXIII 2018

El Comitè de concessió de l’Institut Víctor Seix de Polemologia i de la Universitat Internacional de la Pau acorda atorgar el Memorial Joan XXIII per la Pau 2018 a la Comunidad de Paz de San José de Apartadó, per la seva lluita en la defensa de la terra i del dret a la vida. La comunidad de paz travessa en aquest moment per enormes riscos i persecucions i encarna una voluntat col·lectiva de defensa dels seus drets elementals a costa de centenars de vides humanes. El memorial vol reconèixer també el suport i acompanyament  que el Padre Javier Giraldo ha donat a la comunidad des de la seva constitució l’any 1997.  

La Menció de Reconeixement Frederic Roda ha estat concedida a Pep Ribera per ser, a través d’Agermanament, un dels promotors de les primeres ONGs catalanes.  Per la seva visió pionera de la necessitat de crear un centre d’estudis internacionals a Catalunya (CIDOB) i per haver participat en la creació l’any 1977 de l’Associació Catalana de Solidaritat i Ajut als Refugiats.

Memorial Joan XXIII 2017

El Comitè de concessió de l’Institut Víctor Seix de Polemologia i de la Universitat Internacional de la Pau acorda atorgar el Memorial Joan XXIII per la Pau 2017Jaume Botey, per la seva dedicació, a banda de la docència universitària, als moviments socials i culturals amb especial atenció a les perifèries ciutadanes d’Amèrica Llatina i dels pobles indígenes de Mèxic. Fou un dels pioners en donar suport a l’objecció de consciència.

La Menció de Reconeixement Frederic Roda ha estat concedida a l’associació Stop Mare Mortum pel seu treball en defensa dels drets de les persones que fugen dels conflictes en cerca de refugi i pel canvi en les polítiques europees d’estrangeria i migratòries.

Memorial Joan XXIII 2016

El Comitè de concessió de l’Institut Víctor Seix de Polemologia i de la Universitat Internacional de la Pau acorda atorgar el Memorial Joan XXIII per la Pau 2016Carmen Magallón Portolés, pel seu treball constant per la construcció de la pau des de diferents facetes d’estudi i d’acció i d’una manera especial des de la perspectiva feminista, destacant el paper de les dones com a víctimes i constructores de pau.

Memorial Joan XXIII 2015

El Comitè de concessió de l’Institut Víctor Seix de Polemologia i de la Universitat Internacional de la Pau acorda atorgar el Memorial Joan XXIII per la Pau 2015Josep Maria Monferrer, per la tasca activista al barri de la Mina, al qual ha estat vinculat des de la seva creació com a mestre, educador i dinamitzador cultural. 

També se li destaca la seva tasca de conservació de la memòria històrica de la Mina i de Sant Adrià del Besòs.

Memorial Joan XXIII 2014

El Comitè de concessió de l’Institut Víctor Seix de Polemologia i de la Universitat Internacional de la Pau acorda atorgar el Memorial Joan XXIII per la Pau 2014Maixabel Lasa, pel seu activisme contra la violència terrorista i a favor del diàleg entre totes les sensibilitats polítiques. Lasa, vidua d’una de les víctimes d’ETA, va ser la primera directora de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Terrorisme del País Basc, i també va iniciar el programa anomenat “trobades restauratives”, basat en trobades entre familiars de víctimes del terrorisme i membres d’ETA condemnats que assumien la “via Nanclares” i, per tant, no tornar a fer ús de la violència.

Memorial Joan XXIII 2012

El Comitè de concessió de l’Institut Víctor Seix de Polemologia i de la Universitat Internacional de la Pau acorda atorgar el Memorial Joan XXIII per la Pau 2012Plàcid Garcia-Planes, per la seva tasca com a corresponsal de guerra amb una trajectòria de més de 20 anys, qui amb els seus relats i records des del camp de batalla ha desvetllat les terribles incongruènces de la guerra, obrint les portes als camins de la pau.

Memorial Joan XXIII 2011

El Comitè de concessió de l’Institut Víctor Seix de Polemologia i de la Universitat Internacional de la Pau acorda atorgar el Memorial Joan XXIII per la Pau 2012 a Josep Vallverdú, en reconeixement a la seva tasca de difusió dels valors de la amistat, la lleialtat i la pau entre joves i infants. L’escriptor lleidetà és l’autor de “Rovelló” i “En Roc Drapaire” i ha escrit uns 90 llibres de narrativa infantil i juvenil.