Acte de lliurament del Memorial per la Pau Joan XXIII

Benvolgudes i benvolguts. 

Us convidem a participar a l’acte de lliurament dels guardons del Memorial per la Pau Joan XXIII i la Menció de reconeixement Frederic Roda. L’acte tindrà lloc el proper 6 de juny a les 18h a l’Ateneu del Raval (carrer de la Reina Amàlia, 3, Barcelona).

Esperem la vostra participació.

GUARDONATS

El Comitè de concessió de la Universitat Internacional de la Pau i l’Institut Víctor Seix de Polemologia ha acordat atorgar el Memorial Joan XXIII per la Pau 2022 al Legal Centre Lesvos per la seva tasca d’assistència legal, gratuïta i individual a les persones migrants que arriben per mar a Lesbos. El comitè també destaca la tasca de l’entitat en la documentació de les violacions dels drets de les persones migrants i/o en cerca de refugi i la participació en la defensa estratègica per exigir responsabilitats al govern grec, els estats membres de la Unió Europea i les institucions europees. El memorial també vol reconèixer Lorraine Leete pel seu suport fonamental a les persones que arriben a Lesbos procedents de Turquia i la denúncia constant de les polítiques antiimmigració de la UE.

D’altra banda, la Menció de Reconeixement Frederic Roda ha estat concedida a l’escola “Forn de Teatre Pa’tothom”, dedicada al teatre social i que treballa des de la pedagogia a través de la formació per fer teatre social i fòrums. L’entitat utilitza el teatre com a mitjà d’anàlisi d’estratègia de lluita amb els col·lectius que tenen una necessitat de denunciar una injustícia i cerquen alternatives per canviar les coses.

A l’acte també es farà entrega de la Menció de Reconeixement Frederic Roda de 2020 a Dones X Dones, que no es va poder entregar a causa de la pandèmia.