Categories
Actualitat

Premi Torre Negra, amb un reconeixement a Arcadi Oliveres

El dimarts 19 de maig es va celebrar la segona edició del Premi Torre Negra en reconeixement de la tasca de col·lectius i persones en defensa del medi ambient premiant a la plataforma Reconvertim el Camp de Golf. 

Els col·lectius convocants del premi també van acordar fer un esment especial a la figura de l’economista i activista Arcadi Oliveres. El reconeixement a títol pòstum fa èmfasi en el decreixement: “L’Arcadi havia arribat a la conclusió que era impossible mantenir el creixement econòmic en els termes que aquest s’entén en el sistema vigent en un planeta finit i amb recursos finits. Seguir amb la lògica expansionista del capitalisme suposa a llarg termini canviar les condicions físiques i climàtiques que permeten el desenvolupament de la vida humana i de moltes altres espècies. És a dir, no fer un canvi radical d’aquest model de creixement suposa abocar-nos al no-futur”.

La menció té forma de carta, que s’adjuntarà al llibre de condol que a hores d’ara acull l’Ajuntament i que posteriorment rebrà la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) abans d’entregar-lo definitivament a l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

Podeu llegir més sobre el Premi o la menció en aquest l’article que en Jordi Pascual va escriure a El Cugatenc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *